Praktische informatie voor de deelnemers Nationale Dyslexie Conferentie

Datum
woensdag 27 maart 2019

Locatie
Pathé
Laan der Verenigde Naties 150
6716 JE EDE

Twitter
Op de hoogte blijven gedurende de dag? Volg @Lexima op Twitter voor de meest actuele informatie. Wilt u zelf een tweet versturen, doe dat dan met vermelding van #NDC2019.

Toegangsbewijs/Badge
Uw toegangsbewijs is per post naar u verstuurd of kunt u op de dag zelf ophalen bij de informatiebalie indien dit per e-mail met u is afgesproken. Dit toegangsbewijs is tevens uw naambadge. Hierop staan de lezingen van uw keuze vermeld en de zaal waarin de lezing wordt gegeven. U kunt de badge van te voren al loshalen en omvouwen. Vergeet niet om uw toegangsbewijs/badge mee te nemen naar de conferentie!

U ontvangt na het scannen van uw badge van ons een keycord om uw badge aan te bevestigen. Wij verzoeken u vriendelijk om uw badge gedurende de gehele dag zichtbaar te dragen.

Conferentietas en informatieflyer
Bij binnenkomst ontvangt u na het scannen van uw badge ook een conferentietas met diverse brochures. Tevens ontvangt u een informatieflyer met daarop het algemene programma voor die dag. De informatie voor de lezingen van uw keuze kunt u terugvinden op uw eigen badge.

Aanvangstijd
De deuren van Pathé gaan om 9.00 uur open. De conferentie start om 10.00 uur. Om alles in goede banen te leiden en om te zorgen dat we op tijd van start kunnen gaan, adviseren wij u om op tijd aanwezig te zijn. We verwachten ruim 1200 deelnemers. In de ruime en gezellige foyers kunt u voor aanvang van het programma onder het genot van een kop koffie of thee al collega's ontmoeten en de Informatiemarkt in Foyer A en B en het Exposium bezoeken. Vanaf 9.45 uur begeeft u zich naar de zalen voor de plenaire opening en uw eerste lezing. We verzoeken u vriendelijk om vóór 10.00 uur aanwezig te zijn in de zaal waar uw eerste lezing wordt gegeven. Op uw badge staat aangegeven in welke zaal u moet zijn.

Welkom en openingsfilm
Om 10.00 uur wordt de conferentie geopend met een welkomstwoord gevolgd door een korte film. Dit plenaire gedeelte vindt gelijktijdig plaats in alle zalen. U volgt het plenaire gedeelte in de zaal waar ook uw lezing van de eerste ronde plaatsvindt. Op uw badge staat aangegeven in welke zaal u moet zijn.

Informatiemarkt
De informatiemarkt is geopend van 9.00 - 16.00 uur en bevindt zich in Foyer A en Foyer B op de begane grond. Op de informatiemarkt vindt u ruim 30 stands van onder andere beroepsverenigingen, educatieve uitgevers, uitgevers van educatieve software, belangenverenigingen, testuitgevers en behandelinstituten.
Exposium
Naast de informatiemarkt is ook het Exposium het bezoeken waard. Het Exposium is geopend van 9.00 - 17.00 uur en bevindt zich op de eerste verdieping. Laat een professionele selfie maken, ga in gesprek met sprekers in het NDC-café, deel uw tips en tops voor de wijze waarop wij in Nederland met dyslexie omgaan, ga in gesprek met de kwartiermakers van het stimuleringsprogramma of volg een 'silent disco' presentatie over ICT-oplossingen.

Reizen
In verband met beperkte parkeerruimte bij Pathé verzoeken wij u om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen of te carpoolen.

Naar Pathé met het OV
Tussen 8.30 - 9.45 uur rijden er vanaf station Ede-Wageningen speciale bussen van de Nationale Dyslexie Conferentie die u rechtstreeks naar Pathé brengen. Deze bussen van de firma NOOT staan aan de zuidzijde van het station bij Dr. Hartogsweg. Op vertoon van uw toegangsbewijs kunt u gratis gebruik maken van deze bus. Na afloop van de conferentie rijden er tussen 16.00 - 17.00 uur weer speciale gratis bussen van de firma NOOT die u rechtstreeks terug brengen naar het station Ede-Wageningen.

Naar Pathé met de auto
Pathé ligt direct aan de A12 (afrit 24). Neem afslag Wageningen/Ede/Bennekom (afrit 24) en sla bij de verkeerslichten rechtsaf.
• Ga vóór het viaduct de Stadspoort rechtsaf bij de stoplichten.
• Einde weg links de rotonde op die u driekwart neemt (derde afslag)
• U rijdt het viaduct over naar de volgende rotonde. Pathé ziet u aan uw linkerhand.
Volg vanaf hier de instructies van de parkeerwachten. Zij wijzen u naar de juiste parkeerplek.

Parkeren
Als deelnemer van de conferentie kunt u gratis parkeren. Volg de instructies van de parkeerwachten. Vanaf 12.00 uur staan de slagbomen van het parkeerterrein open en kunt u zonder kaartje het parkeerterrein verlaten. Indien u vóór 12.00 uur het parkeerterrein wilt verlaten kunt u een gratis uitrijkaart afhalen bij de informatiebalie.

Lunch
Na afloop van de tweede lezingronde kunt u deelnemen aan de lunch. Door het hele gebouw staan diverse buffetten opgesteld. U hoort van de zaalwacht en de medewerkers van Pathé in welke foyer u de lunch kunt gebruiken. U kunt een keuze maken uit een ruime variatie van vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Indien u speciale dieetwensen heeft (en dit nog niet aan ons heeft doorgegeven), dan kunt u die tot uiterlijk woensdag 20 maart nog doorgeven via een e-mail naar conferentie@lexima.nl.

Borrel na afloop
Het middagprogramma van de conferentie eindigt om 16.00 uur. Hierna bent u van harte uitgenodigd bij de borrel in het NDC-café in het Exposium op de eerste verdieping. U kunt hier onder het genot van een drankje en een hapje nog wat napraten.

Accreditatie
Accreditatie van de Nationale Dyslexie Conferentie 2019 is verleend door:
• NVLF/ADAP voor logopedisten - 4,5 punt (ID-nummer: 348528)
• Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers LBRT - 6 punten
• Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) - IDnr SKJ203159 - 5 punten

Accreditatie voor de Nationale Dyslexie Conferentie 2019 is in aanvraag bij:
• Register NIP-Eerstelijnspsychologie NIP
• NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)

Voor het verkrijgen van de accreditatiepunten voor NVLF/ADAP, LBRT, NIP of NVO kunt u vanaf maandag 1 april a.s. een e-mail sturen naar conferentie@lexima.nl met daarin vermeld:
- Nationale Dyslexie Conferentie 2019
- voor welke beroepsgroep u de accreditatie aanvraagt
- volledige naam waarmee u staat ingeschreven bij de beroepsgroep
- registratie- of inschrijfnummer van de beroepsgroep.
Voor de accreditatie bij de SKJ hebben wij geen gegevens van u nodig. U kunt uw aanvraag na afloop van de conferentie rechtstreeks bij de SKJ indienen.

Certificaat
Indien u een certificaat van deelname wenst, kunt na afloop van de conferentie uw badge nogmaals laten scannen. U ontvangt dan binnen een week per e-mail een op naam gesteld certificaat van deelname.

Hand-outs van de lezingen
De presentaties van de Nationale Dyslexie Conferentie 2019 komen beschikbaar in de Lexima Leeromgeving. De Lexima Leeromgeving is een online onderdeel van de Lexima Academie. Alle deelnemers krijgen toegang tot deze leeromgeving. U ontvangt daar tegen die tijd meer informatie over.

Nationale Dyslexie Conferentie
Organisatie: Lexima Academie
Kastanjelaan 6
3833 AN Leusden
www.nationaledyslexieconferentie.nl
conferentie@lexima.nl

CineMec buiten

afbeelding bus NOOT